pondělí 17. září 2012

OKNA Slavona !!!

Tak je to tady. Okna od Slavony konečně vyrobeny a dorazily i s partou montérů. Teda nejdřív parta montéru s dvěma okny aby se nenudili, pak dlouho nic, pak dopravce a pak dlouho nic a hodinu po domluveném termínu jeřáb, kterej to měl nejblíž. Asi 500m od nás má garáž.

Pocit z party montážníků je naprosto super, kluci jsou profíci, na každém detailu si dají záležet, vše pěkně do váhy, nic neodfláknou. Zítra se pokračuje. Pocity z dopravce, organizace ve Slavoně a interních procesů co tam mají je mírně rozpačitý.

Začíná to organizací dopravy, montérů a jeřábu. Půl dne zdržení, který montéři budou těžko dohánět. Dopravce si nebyl schopnej sundat střechu auta a proto tam jeřáb byl minimálně o dvě hodiny dýl. Nakonec největší kus - HS portál. Dle montéru se dal smontovat na stavbě a byl by za hodinu sundanej a namontovanej, takto ho sundávali z auta a dostávali do domu neskutečně dlouho - jeřáb přijel před dvanáctou a odjel ve čtyři - jestli si myslí, že jim to zaplatím, tak se pletou. Tyto prostoje jdou na vrub Slavony.

Další věc - okna jsou pospojována v sestavách pomocí různých profilů - montážníkům je přibalí a nic jim neřeknou a ti teprv na místě řeší, co tím chtěl ten, kdo to vymyslel, říct.

Naskládání oken - kdyby u toho někdo přemýšlel tak dá na jednu "paletu" okna pro vrchní patro a na druhou pro spodní a nemuselo by se s tím šaškovat - do patra, sundat, některé kousky zpátky, dolů do přízemí a znovu.

Zaměření oken - 3,5m koousek se vešel do díry s tím, že má 2mm mezeru, ano 2mm mezeru, asi nějaký zneuznaný strojař nebo magor, a to jsem naštěstí byl na místě a upozorňoval ho, že vršek trochu padá, ať tam ubere, tak tam problém nebyl. Stejně tak kdyby si změřil uhlopříčky, tak by přišel na to, že je jedno okno pičodélník a trochu ubral. Jsem zvědavej, co se vyvrbí zítra u dalších otvorů.

Více ve fotkách.


























2 komentáře:

  1. No koukám na váš velmi, velmi obsáhlý článek a děkuji za něj :-) Letos jsem si nechala od jedné firmy dodat okna z Ostravy až a trochu se děsím co se bude za měsíc kdy je termín dodání a montáže, dít. :-) každopádně je dobře, že jste spokojen. Když vidím v našem současném bytě již vyměněná plastová okna, kterými profukuje, třepí se gumová izolace, při silném dešti s větrem zatéká a v zimě jde vidět zamrzání vnitřních detailů, jdou na mě mory....

    OdpovědětVymazat
  2. pro to abych byl spokojen jsem snad udelal maximum, jsou to jedny z nejlepsich oken co se na trhu daji sehnat (v dane cenove hladine)
    at tepelnymi parametry, tak detaily provedeni
    vybrali jsme schvalne eurookna, protoze plastaky mame n abyte a po tech letech je to proste osuntely hnus a nejde s tim nic delat, funkcni jsou to jo, ale hnusny

    OdpovědětVymazat