čtvrtek 27. září 2012

Omitky

Tak nám začali dělat omítky. Každá správná firma má mašinu zvanou "kurwa zase to vyhazuje pojistky":
Sice to máme přes LP Staving ale omítky nám dělají:

Kromě omítek nám ještě navezli z LP Stavingu polystyren na fasádu a začnou taky.
Jinak klasika, různé dobnosti jako nakřivo zazděný odpad od sprchy (zazdívací geberit) a nebo zaházené revizní otvory pro stojatou kanalizaci. Ale LP Staving nemá problém to vyřešit. Jen prostě jako vždy musí člověk jezdit na barák opravdu každej den a vše kontrolovat. Pozitivní je, že většině problémů se snaží předejít, spoustu jich identifikují dopředu, upozorní a řeši.

středa 19. září 2012

Hromosvod

Dneska těsně před příchodem deštové fronty mi firma Top Energa namontovala hromosvody, teda zatím jen svody, ale ty musí před fasádou být. Zbytek po fasádě a oplechování atik.

Okna Slavona - dokončení

Včera navečer jsem zajel přebrat namontovaná okna, protože jsem věděl, že jsou kluci šikovní, nechal jsme je tam celý den samotné a nepletl jsem se pod nohama.

Musel jsem sehnat vložku (chtěl jsem stavební, ale rozměr 45/75 v Globusu nemají) tak jsme koupil aspoň 45/55 a zbrousil klíče, kterýma se dá aspoň v otvoru otáčet (není tam krycí olivka). Finální vložka s bezpečnostní třídou 4 tam přijde až po nastěhování.

Přebírání proběhlo už za tmy, což jsem dal jako připomímnku do protokolu a našly se vícemnéně jen drobnosti.

Z célé akce okna mám dobrý pocit, až na zaměřovače, balkónové sestavy (vše na terase, kvůli němu nemají místo na parapet, Slavona má na parapety hezký funkční detail, takovou drážku v spodní hraně okna, která je v tomto případě na nic. Stejně tak si špatně změřil šikmost stavebního otvoru v dětském pokoji a o tom jak "dobře" zaměřil HS Portál jsem už psal včera.

pondělí 17. září 2012

OKNA Slavona !!!

Tak je to tady. Okna od Slavony konečně vyrobeny a dorazily i s partou montérů. Teda nejdřív parta montéru s dvěma okny aby se nenudili, pak dlouho nic, pak dopravce a pak dlouho nic a hodinu po domluveném termínu jeřáb, kterej to měl nejblíž. Asi 500m od nás má garáž.

Pocit z party montážníků je naprosto super, kluci jsou profíci, na každém detailu si dají záležet, vše pěkně do váhy, nic neodfláknou. Zítra se pokračuje. Pocity z dopravce, organizace ve Slavoně a interních procesů co tam mají je mírně rozpačitý.

Začíná to organizací dopravy, montérů a jeřábu. Půl dne zdržení, který montéři budou těžko dohánět. Dopravce si nebyl schopnej sundat střechu auta a proto tam jeřáb byl minimálně o dvě hodiny dýl. Nakonec největší kus - HS portál. Dle montéru se dal smontovat na stavbě a byl by za hodinu sundanej a namontovanej, takto ho sundávali z auta a dostávali do domu neskutečně dlouho - jeřáb přijel před dvanáctou a odjel ve čtyři - jestli si myslí, že jim to zaplatím, tak se pletou. Tyto prostoje jdou na vrub Slavony.

Další věc - okna jsou pospojována v sestavách pomocí různých profilů - montážníkům je přibalí a nic jim neřeknou a ti teprv na místě řeší, co tím chtěl ten, kdo to vymyslel, říct.

Naskládání oken - kdyby u toho někdo přemýšlel tak dá na jednu "paletu" okna pro vrchní patro a na druhou pro spodní a nemuselo by se s tím šaškovat - do patra, sundat, některé kousky zpátky, dolů do přízemí a znovu.

Zaměření oken - 3,5m koousek se vešel do díry s tím, že má 2mm mezeru, ano 2mm mezeru, asi nějaký zneuznaný strojař nebo magor, a to jsem naštěstí byl na místě a upozorňoval ho, že vršek trochu padá, ať tam ubere, tak tam problém nebyl. Stejně tak kdyby si změřil uhlopříčky, tak by přišel na to, že je jedno okno pičodélník a trochu ubral. Jsem zvědavej, co se vyvrbí zítra u dalších otvorů.

Více ve fotkách.


























Prostupy hydroizolací

Nechal jsem si od LP Staving "vyřešit" prostupy v hydroizolaci. Výsledek vidíte na fotkách. Zítra to budu s panem majitelem řešit. Tato parta co mi tam poslal se jim moc nepovedla.














Terénní úpravy

Sousedovi přijel bagr, tak hsem to využil a nechal zbagrovat i náš pozemek. Našel jsem i týpka v nedaleké vescnici co potřeboval hlínu na terénní úpravy. Nakonec toho bylo 17 avií. A podařilo se mi sehnat i černozem. Dvě tatry jsem už rozvozil v kolečkách.